iheard

2013-01-28
22:49:10

FIKA HOS MORMOR
Vaknade vid tolv på söndagen, helt färdig. Men åkte ut med mamma till mormor och spenderade eftermiddagen med bullar och morotskaka. Filip kom förbi på kvällen sen, film och ännu mer fika. Kommer halv sova nu en vecka.

2013-01-28
22:46:54

LETS GO CANADA!
Underbar helg. Fredagen började med tenta, blev sedan myslunch med syrran, mamma  o Hugo. Mötte sedan Fanny och Amanda som hängde med till H&M där Fanny blir helt lyrisk när hon inser att dela affären är full med bandykillar!! Helt hispig springer hon runt där inne och pekar på dom, smyger runt bakom dom o fnittrar och säger "Amanda prata med dom då, kan du inte bli ihop med ngn av dom, titta nu tittar han på dig". Inte ofta jag blir generad, men herregud. När vi sedan kommer ut så slutar inte Fanny babbla om hur snygga dom var och att hon ser dom framför sig om hon blundar. Kommer sedan på idéen att dom ska springa tillbaka o säga till killarna att jag är deras sexiga stora syster, så för att slippa denna total förudmjukelse så lovar jag på heder och samvete att gå ut på kvällen och fixa en bild med dom.
Lyckas övertala Ullis, så blir en mysig kväll på stan med först bowlingen och sedan hotellet. Känns riktigt jobbigt nu att Ulla flyttar till London om bara en vecka nu. Gonna miss my piggy. Iaf blir inga bandykillar för vi spenderar istället hela kvällen med att prata gamla minnen med gamla klasskompisar. 
Lördagen spenderades sedan i Eksjö med nya fransar hos Diana, sedan en kort shoppingrunda på stan med Manda. På kvällen blev det över till familjen Bergdalen på helt galen god mat och massa skratt. Tog sedan en snabbis förbi revyn och buggade loss med Jimmy i pausen. OCH tillslut tog jag mig till Emmy och Macke där vi firade bästa lilla Simon som fyllde 20år. När jag kom var det allsång och kräftkalas och sedan blev det hotellet. Och där var dock alla bandylag, Canada, USA, Ungern. (helt sjukt för övrigt att B bandy VM går i Vetlanda). 
Går förbi ett gäng som direkt frågor "Are you the girl from H&M?", haha trodde jag skulle dö. Visar sig att hela laget minns mig och mina "små syskon" från H&M och spenderar sedan resten av kvällen med dom. Sjukt roliga grabbar, och måste säga att de var väl värda sitt silver. Helt galen kväll och fick med mig en Canadamössa som souvenir. 

2013-01-24
21:56:00

DATE MED MIG
Påläggsprocent, ao, mo, to, fo, marginaler, räntor. Japp sådär nu är jag redo för imorrn. Har haft en tuff vecka men börjar bli bättre nu. Haft en hel underbar dag i min systersons klass där jag vikade idag, först när han kommer in så bara ställer han sig o glor "vad gör du här? måste du vara här?" Jiha vilken kul det här ska bli, tänkte jag då och dagen blev grym. Har förövrigt världens sötaste systerson som på bildlektionen ska göra en runsten och skriver på den "Amanda världens bästa moster. I love you. Du är coolast och bäst". Asså Hugo mitt charmtroll!
Har för övrigt spenderat kvällen med te, skolböcker och date med mig. Älskar det lojja med hela det programmet. Haha. Helt hemskt! Snacka om att vara en apa i en bur.
 

2013-01-21
23:46:00

GULDBAGGAR O FINA VÄNNER
Usch, haft en sådan skitkväll. Mår så dåligt för hur jag ska göra med framtiden, vad jag ska plugga, jobba med, vart jag ska leva. Sådan himla ångest. Blev dock räddad av min underbara fantasiska vän Micke som jag lärde känna i Aussie. Underbara fantastiska människa. Pratar som jah gud vet vad, haha men finast i världen.
Har annars idag skjutsat Filip till Jönköping när han skulle tillbaka till Oslo och sedan tränat lite. Kollade guldbaggegalan innan. Så fina människor! Ulla Skoogs tal var så sjukt bra men bäst var Alfredssons tal, underbara fina gamla man. Babbem borde för övrig i framtiden vara programledare i allt! Bästa någonsin!

2013-01-20
16:00:00

LUGN HELG
Har haft en lugn och mysig helg. Fredagen spenderades hos min underbara Lejla med tre rätters i Italiens tema. Verkligen super gott! Blev en lång kväll med massa diskussioner, framtidsmål och lite besök framåt småtimmarna. Igår tog jag sönder benen helt med över en timma på motionsbandet, har så sjukt ont idag att jag knappt kan gå. Mötte sedan upp Lejla senare på kvällen och tog en lång promenad i -15graders kyla. Så när jag kom hem sen så orkade jag inget annat än att lägga mig framför Dirty Dancing med tidningar och datan i högsta hugg. Somnade sedan med mobilen i handen inatt igen med instagram på. Japp dom dåliga vanorna har redan kommit. 
Idag ska jag verkligen försöka ta tag i att plugga lite nu. Ligger 3 kapitel efter i internationell marknadsföring och sen har jag lite att ta igen i budgeteringen. Lättare sagt än gjort. Dags att börja tagga och fixa för en ny skolvecka imorrn nu med.

2013-01-17
21:59:32

50 SHADES DARKER
Spenderar mina nätter med att läsa denna just nu. Måste ändå vara det bästa sättet att träna engelskan. Det och GossipGirl.

2013-01-17
21:53:19

EN DAG PÅ LANDET
Sjukt lång dag i skolan med projekt och redovisningar. Åkte sedan direkt ut med Filip till landet och hälsade på hans föräldrar. En kväll med lasange, moppeåkning, te och semlor. Vaknade sedan 05.30 av att Uffe står i köket och visslar. Så idag spenderade jag sedan halva dagen i sängen. 
Dagens hälsolunch. Massa ärter, tomater och bacon. Yummie!

2013-01-17
21:48:32

LONG DAY IN SCHOOL
Lång dag i skolan. Kan väl säga att 7.55 är man rätt själv i klassrummet. Dags att ladda upp.

2013-01-15
23:03:03

SAVE THE NIGHT
Hurra, migrän! Alltid när jag stressar och pluggar, japp då var det bara att lägga skolböckerna åt sidan ikväll, lägger mig i ett bad istället med chillmusik, ljus, bubblor och yoghurt ´mix med blåbär. Godnatt!

2013-01-15
23:01:20

PREPERATIONS FOR SCHOOL
Förbereder för skolan imorrn. Boken är hämtad hos Emmy, kan inte säga hur tacksam jag är för att få låna alla skolböcker av henne. Nu ska jag försöka läsa ifatt lite av det jag missat i veckan. Sedan ska jag packa iordning alla mat och mellanmålslådor till imorrn. Så svårt att komma på mellanmål som inte innehåller massa kolhydrater när man ska gå en hel långdag i skolan. Till imorrn blir det kesellakvarg med hallon och musli till tiorasten, lunch blir kassler med rotfrukter, sedan massa frukt vid två och min egengjorda vitkålssallad jag gjorde innan till fyra innan jag drar hem. Planering, planering, planering.

2013-01-15
22:57:00

BACK TO BASICS
Detox över, eller detox och detox tycker jag låter lite för hårt. Som tips kan jag säga, gör en detox på sommaren när det är varmt och sallader känns mer lockande, börja för guds skull på en fredag eller lördag så ni slipper sitta helt förstörda på helgen som jag gjorde. Sen skulle jag säga efter att jämfört flera olika detoxprogramm att de skiljer sig väldigt mkt åt. Vissa är jätte strikta som att du bara får leva på vatten och flytande vätska i en vecka, medan andra godkänner allt utom mejeriprodukter och alla sorters av vete. Jag tror helt och hållet mer på den sista. Jag tror inte det är bra för kroppen att under en längre period vara utan kolhydrater och proteiner. Samtidigt tror jag att det är väldigt bra att rensa ut kroppen då och då men tror det hela mer väger över en sund livstil där man siktar på att äta:
  • mkt färggrannt, sallad, grönsaker, frukt
  • satsa på fetter som olivolja, fisk, avocado, nötter
  • äter bröd man bakat själv som utesluter vitt mjöl och onödiga konserveringsmedek och allt socker (de vanliga mat bröden består vanligtvis till 4% av socker)
  • försöker utesluta söta drycker och alkholhaltiga drycker så mycket som möjligt
  • äter så lite kolhydrater i form av pasta, ris och potatis som möjligt och vill man ändå äta det så ta lite, välj fullkort, eller quinoa.
  • unnar sig något gott ibland
  • .... men som sagt likaså som att ett ohälsosam måltid inte gör dig tjock, så gör inte bara ett mål hälsosam mat dig smal.!

2013-01-15
22:45:00

DETOX
Dag 7, final day! Kan dock säga att jag brutit på så många regler nu att jag knappt tkr det är okej att kalla detox, snarare diet. Men enligt Anna Skipper så har jag klarat mig, inte gått ifrån hennes detox en hårsmån. Men enligt den detoxen jag skulle kört har jag fuckat mig helt. Har dock lärt mig mer om tarmens funktioner, vilken mat som gynnar det, vad man absolut ska undvika, vad som stoppar och hjälper matförbränningen. Så nu när jag är klar med detta så tänker jag köra på med ungefär samma mat men självklart lägga till fler mejeriprodukter och kött. Samt ta lite mer kolhydrater, min kropp suktar efter bröd, potatis, chips, bullar så jag håller på att avlida. Här har ni dock dagens mellanmål, egengjord guacamole. Mumma!

2013-01-15
22:40:37

DETOX
Dag 6, söndag, inte mått hundra idag. Körde traditionsenligt ett glas med ljummet vatten och citron till frukost med min yoghurt, nöt och hallonblandning. Åt i övrigt världens godaste kycklingbiffar i går kväll. Haha, helt bloggen börjar visst förvandlas till en hälsoblogg nu. Men dom var sjukt goda. Slänger kanske upp recept senare. Filip var över med och tog hand om mig. Krossade självklart ännu fler regler idag och käkade macka, men går inte sitta mitt emot Filip som äter kardemummabullar, pizzabullar och mackor och jag själv käkar en apelsin. Nej jag tror på hälsosam mat men utan det lilla extra blir ju allt trist. Har för övrigt hållt mitt schema och gått minst 30min på gåbandet under detoxen varje dag. Så här har ni lunch, middag, mellanmål.

2013-01-15
22:30:00

DETOX
Dag 5. Varit sjukt dålig på att uppdatera. Men detoxen körs på men börjar bli galet jobbigt så klantade mig självklart på kvällen. Hade myskväll hemma hos Mini och Kenny där alla mina underbara vänner som vanligt sitter med öl, cola och massa massa chips. En timma höll, två timmar höll, tre timmar höll. Tog ett äpple, men sen sket det sig. Så japp cheatade med taco chips. Måste dock säga att det var värt allt. Måste varit det godaste jag ätit!
Har för övrigt gått ner 2kg på de här fem dagarna och det är rätt mkt för min vikt. Har även droppat en jeans storlek och då har jag ändå varit rätt schyst mot mig själv med detoxen. Macke och Lilldanne var förövrigt skönast ikväll som vid halv tolv kommer in till oss som ligger i sängen o tjejsnackar o säger vi drar nu. Emmy frågar lite förvirrat sin kära man om han ska dra hem redan. Macke svarar klockrent, -Nä vi drar till Tyskland nu och köper sprit. Haha dör av mina underbara vänner <3
Har i övrig blivit helt såld på bladspenat och auburgine, sjukt gott med lite olja, salt och peppar.
 

2013-01-11
20:34:00

DETOX
Dag 4. Idag har det blivit tenta, syrran och syskonbarn. Kan säga att det är lite lagom jobbigt att sitta och titta på när Maja och Fanny lassar upp med massa bullar men men bara ett par dagar kvar. Tentan gick sådär idag men känns ändå okej. Är helt färdig nu ikväll. Blir att gå lite på bandet nu sen ska jag leta upp ngn mysig film. Var och gjorde ögonfransarna hos Diana idag igen så nu är de super fina. Längtar så till nästa fredag med fredagsmys och god mat, kan tipsa alla andra om att inte börja en detox mitt i veckan. Sjukt jobbigt på helgen.
Dricker i övrigt sjukt mkt te nu, var och köpte hem ett nytt brunt te på Kahls i Jönköping, boo loong te "bantingsteet" som tydligen ska vara det nya. Smakade helt ok. 

2013-01-10
10:27:00

DETOX
Dag 3. Sovit lika dåligt inatt. Är konstant hungrig, spelar ingen roll att jag käkade en banan, clementin och apelsin precis innan jag gick och la mig. Idag läggs grönsaker till men jag gjorde ju det redan igår så jag fortsätter på det. Magen skriker så nu blir det färskpressad apelsinjuice till frukost, ett kopp te med citron och någon fruktmix. Kan säga att jag är sugen på chips, bröd, pasta, mjölk, yoghurt, ost så jag håller på att avlida! Ska inhandla soyamjölk sen så jag får ngt nytt att dricka.

2013-01-09
23:24:00

DETOX
Dag 2. Idag är det frukt som gäller. Har inte kunnat sova ngt knappt på hela natten för att jag varit så hungrig, så har börjat fundera i banorna om det här verkligen är bra. Har även läst igenom massa andra detoxkurer på nätet och jämfört. Så funderar på att ändra den här lite. Men men frukost idag blev färskpressad apelsinjuice, ananas, banan, russin och gojibär. Ljuger om jag säger att jag inte håller på att gå under. 
Att hitta ngt godkänt att käka på a6 var inte heller en dans, lunchen blev färskpressad äppelmust från Kivik, ett glas vatten och en banan. Fuskade dock sedan och började med grönsaker för tidigt, men efter en dag på a6 så höll jag på att kollapsa så åt vitkål, morötter, vattenkastanjer och lite kyckling. Övervägde hur länge som helst men efter att läst alla andra detox metoder då det är tillåtet med grönsaker från första början samt lite kyckling och fisk för att få protein så tyckte jag det var ok.

2013-01-08
18:36:30

DETOX
Dag 1. Idag är det första dagen på min detox. Och måste säga trots att jag inte drack ngn näring förrän klockan fem så har det gått bra. Trodde jag skulle vara skitsur och super trött men är trots allt rätt pigg. Så idag går jag bara på vatten, tevatten utan te, färskpressad frukt och grönsaksjuice. Har precis laddat med ett glas nypressat med apelsin och citron och nu blir det gåbandet och Angelina Jolie.
Fick inspiration att sätta igång av Ullis, som kör det här en gång per år. Så nu är snart första dagen avklarad med bara flytande vätska och imorrn får jag äta frukt! Yeeh!

2013-01-07
20:43:46

KARDEMUMMABULLAR
En hel last med kardemummabullar gjorda. Tycker det är mycket vårigare med kardemumma än kanel och till sommaren blir det med vanilj i. Super mega goda!
Kardemummabullar
.
 
oj

2013-01-07
20:38:00

HÄLSO FRALLOR
50 g jäst
5 dl fingervarm lättmjölk
50 g rumsvarmt smör (delat i bitar)
1 tsk salt
250 g lättkeso
1 msk honung
5 dl grahamsmjöl
10 dl fullkornsvetemjöl
 
Smula jästen och lös upp den med lite av den fingervarma mjölken. Arbeta in övriga ingredienser utom saltet.
När du arbetat degen en stund häller du i saltet. Låt jäsa i bunken under bakduk ca 45 min.
Knåda degen och tillsätt mer mjöl om det behövs.Forma till 20 bullar.
Låt jäsa på bakplåtsklädd plåt under bakduk ca 15 min.Pensla med mjölk och strö över vad du önskar.tex. linfrön, pumpafrön eller havregryn. Grädda mitt i ugnen 225 grader ca 15 min. 
Gör gärna dubbelsats på en gång, blir super goda!
Och vill man ha dom ännu nyttigare så blanda i solroskärnor och sesamfrön i.

2013-01-07
17:33:00

DET BAKAS FÖR VÅREN
Åååh våren är påväg! Har spenderat alla de senaste dagarna på revyn med alla underbara knäppa människor där och måste säga att revy är grym! Sjukt bra, speciellt kafferepet, mina bonnpojkar och sickan.!
Nu känns det att våren är på g även om jag helst vill hålla kvar i julen sålänge som möjligt så har även jag börjat ställa om. Till helgen åker allt pynt ner och nu bakas det för våren för fullt! 
Igår blev det 70st gi frallor, super goda! Och idag har jag super snygga systerdotter över och bakar kardemummabullar, frågan är dock hur mycket hon hjälper till och hur mycket hon är i vägen <3

2013-01-02
15:02:30

DAGS ATT RENSA
2a januari. Sovit ut ordentligt idag och sitter just nu och kollar upp olika utbildningar i Sverige och utomlands. Har för övrigt hunnit med att rensa ut lite lådor på rummet, slängt ihop en gi-limpa i ugnen och nu blir det lunch och sedan träning. Ska försöka sätta ihop alla nyårsmål på en lista med, hittils ligger den bara sparad på mobilen. Tror det blir ett bra år. Cheers!
 

2013-01-02
15:00:19

NYÅRSDAGEN
Spenderade dagen på jobbet. Helt färdig efter det så gick hem och sov några timmar sen kom Filip förbi så då kollade vi på film, åt guacamole och sov några timmar till. Tänkte kickstarta 2013 enormt med massa löften, träning och nyttig mat. Men är man helt färdig så är man. Det får bli imorrn.

2013-01-02
14:58:06

NEW YEARS EVE
Nyår spenderades hos Sara och Alle med pompa och ståt. Jätte mysigt och tramsigt med alla knäppa vänner. Hade från början tänkt att infira det nya året nykter både som en bra start på det nya året och för att jag skulle jobba dagen därpå. Men när jag hört för 20e gången från Lill-Danne att jag var gravid så öppnade jag en cider istället. Det nya året spenderades därför på balkongen med champange, cigarr och massa skrik. Gott nytt år!

2013-01-02
14:51:00

HAPPY NEW YEAR!
TEMA I ÅR : GULD GANGSTA